♥♥♥♥ SeLamat Datang Ke Blog Mata BoOlAT♥♥♥♥♥ Http//:mataboolat.blogsport.com

Saturday, January 14, 2012

tips menolak CINTA sahabat karib ^_^Ramai dikalangan kita berada dalam situasi sebegini iaitu dari kawan yang kita benar-benar menganggap dirinya sebagai kawan jatuh hati pada diri kita. Namun, untuk menolak dengan cara yang baik cinta seorang kawan lebih sukar dari menolak cinta dari orang yang baru kita kenali.
Terdapat beberapa cara bagaimana untuk menolak cinta dari sahabat karib anda dengan tidak menjejaskan hubungan kawan dengannya.

1. Berterus terang dengan kawan karib anda yang anda sememangnya menganggap dirinya hanya seorang sahabat dan sememangnya tidak dapat menerima dirinya sebagai seorang kekasih.

2. Memberitahu kepadanya yang jika anda menjadi kekasih hatinya anda tidak dapat memberikan yang terbaik kerana tidak mampu untuk menjadi kekasih sejati kepadanya.

3. Memberitahu kepada si Dia anda tidak pernah pun terpikir untuk bercinta dengannya dan tidak tahu bagaimana hendak menyesuaikan diri jika bercinta dengan nya.

4. Memberitahu kepadanya yang masih ramai diluar sana gadis/jejaka yang lebih baik dari dirimu

5. Sentiasa mengelakkan diri dari bertemu dengan si Dia.

6. Menerangkan kepada dirinya walaupun anda menolak cintanya anda masih sayangkan tali persahabatan dengannya dan tidak akan putuskan tali persahabatan itu.

7. Suruh si Dia memberi masa kepada anda untuk cuba menerima anda kemudian setelah sebulan anda beri alasan yang anda telah cuba untuk menerimanya sebagai kekasih tetapi anda tidak mampu berbuat sedemikian dan hubungan anda dengannya tetap sebagai kawan.

8. Beri alasan yang anda telahpun jatuh hati kepada jejaka/gadis lain dan sedang mula mesra/rapat dengan jejaka/gadis tersebut.

9. Beritahu yang anda sebelum ini pernah dikecewakan oleh kekasih anda dan anda masih belum dapat melupakan kekasih anda dahulu. Jadi tiada guna jika anda menjadi kekasihnya tetapi hati anda kepada kekasih hati lama anda.

10. Beri alasan “Saya nak bercinta selepas kahwin” 

No comments:

Post a Comment